"Haar sculpturen bezitten een universele waarde. Ze lijken er altijd al te zijn geweest, maar zijn tegelijkertijd volkomen nieuw en ongekend. Hun abstracte vormen refereren aan symbolen en artefacten uit verloren beschavingen of roepen associaties op met de meest uiteenlopende voortbrengselen der natuur. Zo werken haar beelden, aards en spiritueel tegelijk, diep in op het onderbewustzijn van de beschouwer."

 

Bieke van der Mark

"Petra Boshart destilleert haar ervaring van het leven tot archetypische, tijdloze steensculpturen. Als derde telg van een steenhouwersgeslacht is ze zich bewust van de oeroude geschiedenis van de steen. In "Wording" lijkt het oppervlak vloeibaar geworden, borrelend van energie, als herinnering aan de geschiedenis van graniet. In " Amanhecer" (Dageraad) trekt ze een parallel met het ontstaan van een mensenleven, maar hoe vluchtig is dat, als je het afzet tegen het wordingsproces van de aarde…"

 

Anne Berk

 

 

"Soms ontstaan haar beelden naar aanleiding van processen in de natuur en worden symbool voor wat zich in de mens afspeelt Het gaat haar om de diepere drijfveren en mijlpalen, die het leven vormgeven.

In onze hectische tijd, waarin de wereld aan ons voorbij raast, krijgt haar werk actualiteitswaarde.

Hier is sprake van concentratie, bezinning, toewijding, liefde, kortom ingrediënten die haar beelden een tijdloze uitstraling geven en bepalend zijn voor haar vakmanschap."

 

Sylvie Broos